Wintersportoutfit

Dat het gesneeuwd heeft in de Alpen dit seizoen, dat is niet te missen. En ook voor de Voorjaarsvakantie gunt moedernatuur ons nog dat extra halve metertje sneeuw. Als we de weerberichten en wintersportweermannen mogen geloven, wordt het een prachtige Voorjaarsvakantie!

In de avond een mooie -4, precies goed voor de pistes, en overdag genieten van 5 tot 9 graden met volle bak zon, zon, zon, ZON! Haal de spiegelglasbrillen maar uit de kast, want er is maar één doel, we komen allemaal thuis met een goggle face!

Complete skioutfit

Maar wat doe je nu eigenlijk aan op de piste met deze temperaturen?

Het is altijd slim je skioutfit op te bouwen in lagen, zodat je er ook altijd voor kunt kiezen iets uit te trekken als het te warm is of een extra trui aan te doen als het kouder wordt. Laten we beginnen bij het begin, de onderlaag.

Thermokleding

De onderlaag is een belangrijk deel van je outfit. Goede thermokleding houdt je niet alleen warm maar zorgt ook voor het opvangen en afvoeren van zweet, zodat je warm en droog blijft. De onderkleding van het merk Craft staat bekend om zijn kwaliteit, comfort en goede prestaties en is verkrijgbaar in vele kleuren, wat weer leuk is voor de après-ski!

Thermokleding Craft

Skisokken

Hetzelfde geldt voor je skisokken. Mocht je je nog zo warm hebben aangekleed, toch heb je koude voeten in je skischoenen. Een goede skisok is hierbij een heel belangrijk onderdeel. Deze moet, net als thermokleding, je zweet kunnen afvoeren zodat de sok, en dus je voeten, droog blijven. Ook heeft een goede skisok(in de juiste maat) drukpunten op de juiste plekken. Pak dus niet de sokken van je moeder of je broer uit de kast maar zorg voor je eigen skisokken en het liefst een paar extra(want hoeveel dagen draag jij dezelfde skisokken achter elkaar?). Wij raden de skisokken van X-Socks aan. Ze zitten heerlijk en zijn van goede kwaliteit!

Afhankelijk van je skipak heb je deze Voorjaarsvakantie een extra laag nodig. Heb je een gevoerde jas, dan achten wij de kans klein dat je een extra trui of pully nodig hebt. Bij niet gevoerde jassen kan het wel fijn zijn. Neem je een tas mee tijdens het skiën, dan kun je een pully altijd nog uit doen. Draag je een Snowsuit deze vakantie, dan zal een enkele thermolaag voldoende zijn.

Skipak/snowboardpak

Dan het skipak zelf. Daar kunnen wij van Snowsuits natuurlijk kort over zijn: een Snowsuit! Een lichtgewicht pak voor skiër en snowboarder, ademend, wind- en waterdicht. Met een onesie pak geen sneeuw meer in je bil, zit heerlijk comfortabel en heeft alles wat je nodig hebt, in alle omstandigheden. Nothing suits you like a Snowsuit!

Helmen

Zet altijd een helm op, hoe warm het buiten ook is. Een goede helm zit stevig om het hoofd en zorgt voor actieve ventilatie. De meeste helmen hebben een verstelsysteem om de pasvorm te garanderen. Meet altijd je hoofd op en koop de helm in de juiste maat. Koop als volwassenen nooit een kinderhelm. Deze is misschien goedkoper, maar kinderhoofden zijn groter dan een volwassenhoofd, waardoor de helm nooit goed gaat passen. Uvex biedt een breed scala aan helmen, zowel met verstelsystemen als met het zogeheten Octo+ systeem, een soort octopus dat zich naar jouw hoofd vormt. Verder zijn helmen er in allerlei kleuren en sommige hebben ook een vizier, die de skibril vervangt en vooral ook handig kan zijn voor brildragers.

Mutsen

Doe jij je helm af tijdens de lunch, dan is het natuurlijk snel zaak het helmhaar te temmen. De perfecte (en snelste) manier? Een Snowsuits beanie. Ze zijn er in alle kleuren, ook perfect passend bij jouw Snowsuit. Met de hele vriendengroep dezelfde muts? Geen probleem, we maken hem precies zoals jij dat wilt, van 100% premium acrylwol met fleece voering. Heerlijk warm en kriebelt niet.Onesie skipak dames blauw

Skibrillen

Bij sneeuwbrillen is het verstandig te kijken naar je eigen skipatroon. Ga jij alleen de piste op als de zon schijnt, dan is het belangrijk een sneeuwbril te nemen met spiegelglazen speciaal tegen zonlicht en weerkaatsing van de sneeuw. Ben je een ware off-piste skiër/boarder en ga je ook op pad met minder zicht, dan geeft een spiegelglas geen diepte en nauwelijks zicht. Er zijn ook brillen op de markt waarbij de lens te verwisselen is, zodat je er zowel een mooi weer, als een slechtweerlens in kunt zetten. Het is natuurlijk niet zo dat je stekeblind bent met een ‘verkeerde’ bril op. Houd er vooral rekening mee dat het zien van diepte wordt beperkt. Wil je weten welke skibrillen wij aanraden -> klik hier.

Buff

De helm, muts en bril beschermd al een groot deel van het gezicht. Mocht het wat kouder worden, dan is het fijn een nekwarmer te dragen. Deze verwarmt niet alleen nek en neus, maar zorgt ook voor bescherming van de kin. Er zijn ook nekwarmers die ook als muts te dragen zijn.

Handschoenen

Ze zijn niet voor niets verplicht op de piste, maar de gemiddelde wintersporter zal ze zelf ook wel fijn vinden. Wanten, twee losse vingers of gewoon alle vingers? Het is heel persoonlijk wat iemand fijn vindt. Heb je snel koude handen, dan zijn wanten echt een oplossing. Houd er wel rekening mee dat je in wanten, zeker wanten van mindere kwaliteit, zweet vingers krijgt, wat behoorlijk kan ruiken zodra je de want uitdoet. De beste manier om dit te voorkomen is het dragen van dunne binnenhandschoenen, deze vangen het zweet op zodat je handschoen droog en fris blijft.

Tassen

Veel wintersporters gaan graag goed voorbereid op pad. Een extra pully, de zonnebril en muts voor op het terras, een flesje water(keep hydrated!), de portemonnee, een EHBO pakket en voor de echte pro’s de gehele off-piste uitrusting. Thule heeft tassen in alle soorten en maten. Van de skitas met wieltjes voor op het vliegveld, tot de pisterugzakken, skischoentassen en lawine airbag tassen. Thule is een betrouwbaar merk met goede tassen en met goede garantie afhandeling.

Met bovenstaande tips ben jij klaar voor weer een heerlijk weekje wintersport. Heel veel plezier in de Alpen, vergeet je zonnebrand niet(niet op waterbasis!! Dat kan bevriezen en levert brandwonden op!) en we zien je goed gebruinde goggle face graag terug!

Geen reactie's

Geef een reactie